Posetite Robnu kuću Jadar
Posetite kafe-piceriju Shangri La
Adresa

Kralja Petra I 26, Mali Zvornik

Adresa

Tel: 015/471-150

Adresa

Faks: 015/471-105

Adresa

office@royaldrina.rs

STARI MOST

Tršić


U neposrednoj blizini Royal Drine nalazi se Stari – gvozdeni most na Drini.
Davne 1919. godine, Mali Zvornik je posetio kralj Aleksandar Ujedinitelj, praunuk Vožda Karađorđa, koji se zavetovao da će premostiti „Drinu plemenitu među“. Voždov zavet ispunio je njegov praunuk, i već 1922. godine, srpski trgovci su počeli da planiraju gradnju mosta na mestu gde se iskrcao kralj Aleksandar.

Opširnije...

podzemni grad karaĐORĐEVIĆA

Crkve i manastiri

Nedaleko od gvozdenog mosta na Drini, u velikom, stenovitom brdu nalazi se podzemni grad-sklonište. U utrobi brda, po nalogu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, izgrađen je podzemni grad koji čini lavirint odaja iskopanih u kamenu za kraljevo ratno komandno mesto i duži boravak većeg broja ljudi pod zemljom.
Gradnja podzemnog grada počela je 1931. i trajala je sve do ubistva kralja Aleksandra u Marseju 1934. Posao je prekinut, a to tada je urađeno oko dve trećine skloništa.


Opširnije...

ZVORNIČKA TVRĐAVA

Spomenici

Zvornički stari grad (tvrđava) nastao je verovatno u drugoj polovini 13. ili na početku 14. veka. Iz tog perioda potiče i legenda o prokletoj Jerini, ženi Đurđevoj, kojoj se pripisuje podizanje starog zvorničkog grada (Jerinin grad ili grad proklete Jerine) danas Đurđev grad.

Tvrđava je jedan od najvrednijih objekata ove vrste u zemlji i može se meriti sa Petrovaradinskom ili Kalemegdanskom tvrđavom.

.

Opširnije...

JEZERO

Reka Drina Zvorničko jezero duž 20 km razuđene obale  pruža  bezbroj mogućnosti: od plivanja, preko ribolova do kajakaških takmičenja. Prema kazivanju malozvorničkih ribolovaca, ovde su uhvaćeni som teži od 150 kg, smuđ od 13,7 kg ( evropski rekord ) , štuka od 18,5 kg ( evropski rekord ) i mladica od 20 kg...

Opširnije...

SOKO GRAD

Reka Drina

Soko grad je nastao još u srednjovekovnoj Srbiji, ali je najpoznatiji po svojoj ulozi tokom Otomanske okupacije Srbije, tokom koga je postao jedan od najozloglašenijih mučilišta pravoslavnog stanovništva.

Grad je nakon odlaska Turske vojske I posade miniran I dobrim delom uništen. Danas je ostalo vrlo malo ostataka bedema i kula, a u samoj utvrdi je na temeljima jedne od kula podignut betonski plato na kome je izdignut veliki krst. Episkop šabači Lavrentije je podno Soko Grada pre petnaest godina podigao manastir posvećen Nikolaju Velimiroviću...

Opširnije...

RADALJSKA BANJA

Reka Drina

Na samo 12 km od Malog Zvornika nalazi se Radaljska Banja, kojoj je priroda podarila obilje lekovitih voda i nadaleko poznatim kamenom - granitom, šumskim bogatstvom. Prva analiza mineralnih voda obavljena je krajem 1890. godine. Kasnija ispitivanja pokazuju da lekovite vode Radaljske Banje, pomažu u lečenju zapaljenskih reumatizama, reumatskog artritisa, degenerativnog reumatizma, artroza i spondiloza i van zglobnog reumatizma svih oblika.Opširnije...